Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament

Stim ca ai o multime de curiozitati despre proprietatea care ti-a atras atentia si care, cel putin din poze si descriere, pare potrivita pentru ceea ce ai nevoie. Si cu toate acestea, ti se poate intampla sa te duci la vizionare si sa constati ca desi locuinta arata cum ti-ai dorit si se preteaza perfect cu planurile tale de viitor, exista cateva detalii despre care nu te-ai interesat si care cantaresc puternic in decizia de cumparare. Hai sa vedem ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament.

Cere telefonic cat mai multe informatii

Este important sa afli cat mai multe despre informatii despre proprietate telefonic, inainte de a merge la vizionare. Astfel iti poti forma o idee clara despre potentialul locuintei in raport cu nevoile tale, din toate punctele de vedere.

Daca in fotografii iti place ceea ce vezi iar principalele caracteristici ale proprietatii sunt conforme cu ceea ce cautai, este ideal. Insa mai pot exista si alte aspecte de care te poti interesa inca de la primul apel, cu atat mai mult cu cat unele situatii pot chiar amana procesul de vanzare.

Intereseaza-te daca exista un credit in derulare sau daca e liber de sarcini. In caz contrar, pentru cumpararea proprietatii se vor derula cateva procese suplimentare, care necesita timpul si disponibilitatea ta. De aceea este important sa cunosti din timp situatia ca sa stii ce pasi urmeaza sa parcurgi pentru a finaliza tranzactia.

 Ce trebuie sa stii cand cumperi un apartament este daca exista modificari fara Autorizatie. In multe situatii, banca nu accepta accesarea creditului bancar. Acest lucru se intampla pentru ca in proprietate au fost efectuate modificari fara Autorizatie. Aceste modificari pot afecta integritatea structurii de rezistenta a blocului. De aceea, banca va solicita sa iei legatura cu un expert tehnic care sa intocmeasca un raport de expertiza din care sa rezulte daca a fost sau nu afectata structura imobilului.

Tot acest proces duce la prelungirea finalizarii tranzactiei, lucru care din pacate nu este in avantajul tau daca iti doresti sa te muti cat mai repede in locuinta.

Mai mult ca sigur pentru a te convinge daca zona este potrivita pentru tine, vei face cateva plimbari prin apropiere din care vei trage singur concluzii. Insa ca o prima idee, intereseaza-te de facilitatile din zona telefonic. Daca ai posibilitatea, cere ulterior vizionarii o recomandare de la o familie care s-a mutat recent in zona pentru a obtine o parere obiectiva, care vine la pachet cu avantajele si dezavantajele cartierului.

 

Confirma telefonic anul de constructie al blocului inainte de a veni la vizionare, pentru a te asigura ca perioada in care s-a finalizat imobilul este cea pe care ti-o doresti. Si cel mai important, nu te rezuma doar la confirmarea din partea agentului sau proprietarului. Incearca sa iei legatura cu presedintele sau administratorul blocului si intereseaza-te de acest aspect.

Intreaba care este starea instalatiilor sanitare si electrice ale locuintei, daca au fost inlocuinte cu unele noi si in urma cu cat timp, sau cat de vechi sunt acestea. De asemenea, nu uita sa ceri detalii si despre inlocuirea coloanelor de apa calda si caldura ale blocului.

 

Esti pregatit pentru tranzactie?

Acestea sunt printre cele mai importante intrebari pe care trebuie sa ti le pui cand cumperi un apartament. Este foarte important sa te asiguri ca iei cea mai buna decizie din toate punctele de vedere si ca nu faci o evaluare superficiala a proprietatii.

Iti dorim mutl succes si iti tinem pumnii!

Alătură-te discuției

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate.
Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.

Urmareste-ne si pe:

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.