Ce trebuie sa faci dupa ce cumperi un apartament?

Obligatii dupa cumpararea unui apartament

Ai semnat contractul de vanzare – cumparare? Stii care sunt urmatorii pasi pe care trebuie sa-i urmezi pentru a deveni proprietarul apartamentului?

Dupa ce ai terminat cu etapa de cautare a locuintei si ai gasit in sfarsit proprietatea care sa fie in conformitate cu nevoile tale si ale familiei, urmeaza sa treci prin mai multe etape pentru a deveni proprietar cu drepturi depline asupra locuintei.

OBLIGATII DUPA CUMPARAREA UNUI APARTAMENT

Ce trebuie sa faci dupa ce cumperi un apartament?

– OBLIGATII DUPA CUMPARAREA UNUI APARTAMENT-

Daca ai in plan sa-ti achitionezi o locuinta si nu stii ce pasi trebuie sa parcurgi pentru a dobandi statutul de proprietar sau daca deja ai semnat contractul de vanzare-cumparare, acest articol este pentru tine.

Trecerea pe rol a proprietatii se numeste si schimbare de rol fiscal. In prima faza, trebuie sa te prezinti la Directia de Impozite si Taxe Locale cu urmatoarele acte:

– Original contract vanzare – cumparare

– Copie certificat de casatorie (dupa caz)

– Original CI

– Copii releveu si certificat energetic

Prezinta-te la Directia de Impozite si Taxe Locale in 30 de zile de la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare, la notariat, pentru ca astfel risti sa primesti amenda.

Cu o copie dupa cartea de identitate si una dupa contractul de vanzare cumparare va trebui sa te prezinti la administratorul blocului, pentru mentionarea noului proprietar in Cartea Imobilului.

Acum ca te-ai mutat in casa noua, va trebui sa devii titularul contractelor de utilitati pentru locuinta ta. Pentru aceasta, trebuie sa te prezinti la sediile societatilor care furnizeaza utilitatile pentru schimbarea contractelor, cu urmatoarele acte:

– Copie contract vanzare- cumparare

– Copie CI

– Ultima facture si chitanta

– Poza cu seria si indexul contorului

Cumparatorul se va prezenta la sediul societatilor care furnizeaza utilitatile, in termen de 30 de zile de la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare.

Intabularea reprezinta inscrierea unei proprietati in cartea funciara. Aceasta inscriere dovedeste existenta dreptului tau real asupra proprietatii si atesta ca locuinta iti apartine acum pe deplin.

Dupa semnarea contractului de vanzare – cumparare, trebuie sa te prezinti la notariatul unde s-a efectuat vanzarea, pentru a-ti ridica incheierea de intabulare, care este gata in aproximativ 10 zile din momentul in care notariatul transmite toata documentatia necesara. Va trebui sa te prezinti in termen de 30 de zile de la data autentificarii contractului de vanzare-cumparare, la notariat.

 

Ai gasit locuinta potrivita?

Intelegem prin ce emotii treci si stim ca nu-i usoara alegerea de a te hotari asupra unei locuintei care va purta numele ACASA. 

Acum ca stii care sunt cele 4 obligatii dupa cumpararea unui apartament pentru a deveni proprietar cu drepturi depline, iti tinem pumnii, iti uram succes si sedere placuta in noua ta casa!

Alătură-te discuției

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate.
Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.