Cumperi apartament pentru investitie? 10 zone cautate pentru chirii

Care sunt cele mai bune zone pentru achizitionare apartament pentru investitie?

O fi sau n-o fi buna zona pentru investitie, aceasta-i intrebarea! Din postura de cumparator care cauta sa achizitioneze o locuinta pe care sa o inchirieze ulterior se nasc diverse semne de intrebare. Cat de cautata e zona pentru chirii, cat de repede o sa inchiriezi, cui sa o inchiriezi, care sunt veniturile minime pe care le poti obtine.

 

Si cumva, toate raspunsurile se rezuma la prima intrebare: cat de cautata e zona pentru chirii?

Sansele de a inchiria rapid si usor un apartament depind intr-o foarte mare masura de cat de crescuta e cererea in zona respectiva pentru chirii. Si la randul ei, cererea este influentata de alti factori. De regula, de preturile si de facilitatile zonei.

Bineinteles, nu este exclus sa inchiriezi rapid apartamentul intr-o zona nu foarte cautata si unde nu exista multe oferte competitoare. Din punctul nostru de vedere, fiecare zona din Bucuresti are potential pentru inchiriere. Unele intr-o masura mai mare decat celelalte. De ce, vei afla acum. Am facut o selectie a celor mai cautate zone pentru inchiriat din oras.

 

Vrei sa iti cumperi un apartament pentru investitie? Iata clasificarea noastra:

1. Lujerului-Gorjului-Politehnica

Zonele Lujerului, Gorjului si Politehnica sunt cautate pentru apartamente de inchiriat in special de cupluri tinere si studenti care vin sa urmeze cursurile facultatii Politehnica. O garsoniera se inchiriaza cu preturi incepand in medie de la 220 de euro,. Un apartament de 2 camere porneste de la 280 de euro.  Un apartament de 3 camere variaza intre 300-370 de euro. Zonele au acces la metrou, acces comercial, iar un avantaj important pentru o parte din chiriasi e accesul usor la autostrada Bucuresti – Pitesti.

 

2. Dristor-Titan

Preturile la locuintele de vanzare si de inchiriat in zonele Dristor – Titan sunt mai ridicate in comparatie cu alte cartiere din Bucuresti. Cei mai multi care se muta in Dristor sau Titan sunt interesati de accesul facil catre centrul orasului si posibilitatea de a folosi metroul, ca mijloc de transport in comun. Zonele sunt destul de populate in orele de varf si usor aglomerate in trafic, pe de-o parte pentru ca reprezinta 2 cartiere de tranzit, si pe de alta parte pentru ca ofera acces la numeroase facilitati: parc, mall, scoli, restaurante. Pretul unei garsoniere variaza intre 250-300 de euro, al unui apartament de 2 camere intre 300-350 de euro si al unui apartament de 3 camere intre 350-400 euro.

 

3. Tineretului – Timpuri Noi

De regula,  zonele Tineretului si Timpuri Noi intra in interesul familiilor, in special a familiilor cu copii. Zonele ii pot oferi celui mic acces la parc, la scoli aproape de mijlocele de transport, iar adultii pot ajunge rapid catre oricare zona din Bucuresti datorita pozitionarii facile a cartierelor. Pretul unei garsoniere de inchiriat este cuprins in medie intre 280-350 de euro. Un apartament de 2 camere se inchiriaza la peste 340 de euro. Un apartament de 3 camere variaza intre 450-600 de euro.

 

4. Aviatorilor – Aviatiei – Baneasa

In partea de nord a Bucurestiului, intre chirie si pret accesibil nu incape semn de egalitate. Cei care cauta un apartament de inchiriat in zona de nord a Capitalei o fac in mare parte in interes de job, pentru a fi aproape de zonele unde se afla cele mai mari corporatii si birouri de cladiri din Bucuresti. Chiriasii platesc sa inchirieze o garsoniera chiar si peste 400 de euro, iar pentru un apartament de 2 camere intre 450 euro si 800 de euro. Pretul unui apartament de 3 camere depaseste in medie 800 de euro.

 

Zona unde cererea pentru locuintele de inchiriat a crescut considerabil in ultimii ani este Drumul Taberei. Motivul il stim cu totii. Drumul Taberei a intrat rapid in vizorul chiriasilor odata cu accesul catre metrou.

Ne bucuram ca ai stat cu noi pana la sfarist 🙂 Pana la urmatorul articol, iti propunem sa raspunzi la o intrebare destul de dezbatuta perioada aceasta: din punctul tau de vedere, este avantajos in situatia actuala sa faci credit la banca pentru achizitionarea unei proprietati?

Scrie-ne parerea ta!

 

 

Alătură-te discuției

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate.
Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.