Expertii MLPAT autorizati explica cum te ajuta Expertiza MLPAT solicitata de primarie

Primaria ti-a solicitat Expertiza MLPAT?

Inseamna ca ai emis un certificat de urbanism. Bun, si de ce ai nevoie sa apelezi la un expert tehnic MLPAT? Ce legatura are Expertiza MLPAT cu certificatul de urbanism?
Echipa Expertiza tehnica MLPAT ti-a oferit raspunsul chiar in acest articol.

In certificatul de urbanism se pot solicita mai multe documente. Printre actele necesare se regaseste si Expertiza MLPAT.
Expertiza tehnica MLPAT este un raport intocmit de un expert tehnic autorizat care apreciaza calitatea structurii de rezistenta a unui imobil in urma unor modificari efectuate in locuinta.

In cazul de fata, expertul tehnic va atesta modificarile pentru care s-a solicitat certificatul de urbanism – autorizatia, si va mentiona daca s-a afectat sau nu structura de rezistenta a imobilului in urma acelor modificari.
Certificatul de urbanism se poate solicita in mai multe situatii. Primaria iti poate solicita expertizare pentru obtinerea autorizatiei de construire sau demolare. Aceasta este cea mai frecventa situatie intalnita de echipa care intocmeste expertiza tehnica MLPAT. Certificatul de urbanism se solicita si pentru amplasarea reclamelor publicitare, intrare in legalitate, supraetajare sau extindere sau schimbarea destinatiei locuintei.

De la ce vine abrevierea MLPAT?

MLPAT ce inseamna de fapt? Exista foarte multe abrevieri care se folosesc in sfera constructiilor. In cazul de fata, MLPAT este abrevierea pentru Ministerul Lucrarilor Publice si Amenajarii Teritoriului.

Exista si abrevieri precum proiect D.T.A.C ( Documentatia Tehnica pentru Obtinerea Autorizatiei de Constructie) sau D.T.A.D.( Documentatia Tehnica pentru Obtinerea Autorizatiei de Demolare) , care, atentie, in functie de lucrare se pot solicita in Certificatul de Urbanism.

Alătură-te discuției

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate.
Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.

© 2018-2022 – Toate drepturile rezervate. Dezvoltat de LEMONLINE.

Este interzisa preluarea, modificarea textelor / imaginilor de pe www.apartamente-vanzare-bucuresti.ro fara acordul proprietarului, conform legii nr8/1996.